onsdag 8 april 2009

Onsdag

Men då var det onsdag idag då. Hemma igen efter en hyfsad lång dag ute i Horndal.. Jag ska snart ta och baka en kladdkaka tills imorgon eller ja de blir inte förens sernare ikväll jag kommer att baka kakan.. tänkte iaf del ge er receptet den är glutenfri...



Ingredienser:


  • 100 g smör eller margarin2

  • 2 st ägg2 2 dl rårörsocker1

  • 1 dl majsmjöl

  • 0.75 dl kakao

  • 1 tsk vaniljsockerkokosflingor att "bröa" formen med

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra en form med cirka 23 cm i diameter. Bröa med kokosflingor.
3. Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.
4. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Se till att kakaon är klumpfri. Rör ner mjölblandningen i kaksmeten.
5. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Denna ska jag prova att baka sedan jag har ju gjort kladdkaka förr men inte denna variant.. Nu ska jag ta en kopp kaffe och ta en macka och ta de lugnt en stund! :)


Så ha det så bra så länge!

2 kommentarer: